Туреччинa

Фініки по 5 (17,28грн) лір за штуку!

Мешканці Стамбула висловили невдоволення стосовно підвищення цін на фрукти в священний для мусульман місяць Рамазан. Так на «єгипетському базарі» в Еміненю єрусалимські фініки «Джамбо» коштують 5 лір за штуку.

Мешканці Стамбула висловили невдоволення стосовно підвищення цін на фрукти в священний для мусульман місяць Рамазан. Так на «єгипетському базарі» в Еміненю єрусалимські фініки «Джамбо» коштують 5 (17,28 грн) лір за штуку.

Фініки-традиційний фрукт в піст на столах мусульман Туреччини. Однак деяким мешканцям Стамбула доведеться від них відмовитися. Справа в тому, що незважаючи на різні види фініків, їх вартість все одно залишається високою. Так найпопулярніші єрусалимські фініки «Джамбо» продають за 140 (483,87 грн)лір за кілограм або 5 лір за штуку.

«Як купувати фініки по 5 лір (17,28грн) за штуку? Якщо в сім’ї п’ять чоловік, значить, тільки на фініки потрібно 25 (86,41 грн) лір в день. Це майже тисяча (3456,24грн) лір на місяць», – висловили невдоволення відвідувачі базару.

При цьому багато хто з незадоволених покупців попрямували шукати дешеві фініки, а деякі і зовсім відмовилися від покупки.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button