ПолітикаСвітТуреччинa

Маріо Драгі: Ердоган-диктатор  

Італійський прем'єр Драгі висловився з приводу протокольного скандалу, який стався в Анкарі, і який був пов'язаний з тим, що для голови Єврокомісії фон дер Ляйен не знайшлося крісла поруч з Ердоганом, і вона була змушена провести бесіду, присівши на диван.

Італійський прем’єр Драгі висловився з приводу протокольного скандалу, який стався в Анкарі, і який був пов’язаний з тим, що для голови Єврокомісії фон дер Ляйен не знайшлося крісла поруч з Ердоганом, і вона була змушена провести бесіду, присівши на диван.

«На мій погляд, поведінка турецьких офіційних осіб була неприйнятною. Я дуже співчуваю тому, що довелося витримати голові фон дер Ляйен. З цими, давайте називати речі своїми іменами, диктаторами ми повинні співпрацювати, але це не заважає нам залишатися чесним у вираженні точок зору, думок, і того, як має розвиватися суспільство», – сказав прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі.

Під вогонь критики потрапив також голова Євроради Шарль Мішель, який, замість того, щоб поступитися місцем фон дер Ляйен, сів у крісло, повідомляє Euronews.

На відео, яке потрапило в інтернет, голова Євроради Шарль Мішель, Ердоган і фон дер Ляйен заходять в зал переговорів, де підготовлені два стільці поруч з турецьким і Європейським прапорами. Мішель і Ердоган займають ці два стільці, а фон дер Ляйен залишається на ногах, розводячи руками і висловлюючи подив. В результаті, як видно на відео, главу ЄК посадили на диван, який стояв збоку, передає Тасс.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button