Туреччинa

Правозахисника Гергерліоглу протримали два дні у відділенні реанімації, закутим в наручники  

Правозахисник Омер Фарук Гергерліоглу, якого неконституційним шляхом позбавили депутатського мандата за розголошення переслідувань режимом ПСР десятків тисяч людей, у тому числі жінок і дітей, був доставлений до в'язниці Сінджан після медичного обстеження.

Правозахисник Омер Фарук Гергерліоглу, якого неконституційним шляхом позбавили депутатського мандата за розголошення переслідувань режимом ПСР десятків тисяч людей, у тому числі жінок і дітей, був доставлений до в’язниці Сінджан після медичного обстеження.

Саліх Гергерліоглу, син Омера Фарука Гергерліоглу, повідомив що перед переведенням у в’язницю його батька протримали два дні у відділенні реанімації, закутим в наручники.

«Два дні тому я дізнався через адвокатів, що мій батько був у наручниках під час його перебування у відділенні інтенсивної терапії. Як можна заковувати в наручники пацієнта в реанімації? Все, за що мій батько боровся і протистояв протягом усього свого життя, було зроблено з ним в ту ніч і на наступний день», – написав у Твіттер Саліх Гергерліоглу.

Як повідомляє kurdistan.ru, Омер Фарук Гергерліоглу переніс серцевий напад після того, як до його будинок нагрянула поліція і він був заарештований. Депутат переніс серцевий напад ще до того, як його перевели в слідчий ізолятор, і, в результаті, він був направлений в лікарню. Його син Саліх Гергерліоглу написав у Twitter, що батько перебуває в нестабільному стані.

Омер Фарук Гергерліоглу-член прокурдської «Народно-демократичної партії» (НДП) – після того, як прокурор країни порушив проти нього справу, був позбавлений недоторканності турецьким парламентом. Прокурор звинуватив Гергерліоглу у зв’язках з Робочою партією Курдистану (РПК), визнаною Туреччиною терористичною організацією.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button