ВідеоСвіт

Фахівець Федеральної розвідувальної служби Німеччини Еріх Шмітдт: «Спробу здійснення заколоту було ініційовано Ердоаном»

«Ані Федеральна розвідувальна служба Німеччини, ані Центральне розвідувальне управління США, ані будь-яка інша західна розвідувальна служба не вбачає жодних, бодай найнезначніших доказів причетності Ґюлена до спроби перевороту».

Представник Федеральної розвідувальної служби Німеччини Еріх Шмітдт-Айнбум, що став гостем ток-шоу на німецькому телеканалі «ZDF», зробив заяву щодо кулуарних подробиць спроби здійснення перевороту 15 липня.

Наголосивши на тому, що заколот було сплановано Ердоганом, Айнбум сказав наступне: «Ані Федеральна розвідувальна служба Німеччини, ані Центральне розвідувальне управління США, ані будь-яка інша західна розвідувальна служба не вбачає жодних, бодай найнезначніших доказів причетності Ґюлена до спроби перевороту».

Відповідаючи на запитання ведучої про причини подібних заяв Ердогана, Айнбум зазначив, що такі дії президента є «найпростішим способом оголосити послідовників Ґюлена злочинцями й ліквідувати започаткований ним рух».

Еріх Шмітдт-Айнбум також зауважив, що «ЦРУ та інші розвідувальні служби мають доступ навіть до найсекретніших каналів інформації, тому вони з’ясували, що заколот 15 липня був спланованим і несправжнім».

 Посилання на відео: https://www.youtube.com/watch?v=NuSyeTI1JRM&feature=youtu.be

0:00 (Еріх Шмітдт): Відповідно до результатів розслідування ЦРУ, спроба здійснення так званого заколоту була ініційована самим Ердоганом, аби перешкодити справжньому перевороту. Ані Федеральна розвідувальна служба Німеччини, ані Центральне розвідувальне управління США, ані будь-яка інша західна розвідувальна служба не вбачає жодних, бодай найнезначніших доказів причетності Ґюлена до спроби перевороту.

0:14 (журналістка): Гаразд, а чому тоді Ердоган виступає з такими заявами?

0:18 (Еріх Шмітдт): Бо це найпростіший спосіб оголосити його послідовників [Ґюлена] злочинцями й ліквідувати цей рух. Якщо ви проаналізуєте інформацію, надану розвідувальними службами, ви натрапите на відомості про збудовану за розпорядженням Ердогана ще 2014 року президентську резиденцію, оснащену різноманітними засобами безпеки й спроектовану у такий спосіб, аби вона була стійкою до бомбардувань та атак. Згідно зі звітом, що ми отримали від західних розвідувальних служб, незважаючи на всі превентивні заходи, таємна інформація [із цього приводу] просочилася у суспільство. ЦРУ та інші розвідувальні служби мають доступ навіть до найсекретніших каналів інформації, тому вони з’ясували, що заколот 15 липня був спланованим і несправжнім.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button