ПолітикаТуреччинa

У Туреччині розпочато розслідування у зв’язку з повідомленнями в соцмережах про здоров’я Ердогана

Генеральне управління безпеки Туреччини оголосило в середу, що стосовно 30 осіб, які опублікували коментарі про стан здоров'я президента Реджепа Таїпа Ердогана в Twitter під хештегом, що вказує на його смерть, були порушені кримінальні справи, повідомляє Turkish Minute.

Генеральне управління безпеки Туреччини оголосило в середу, що стосовно 30 осіб, які опублікували коментарі про стан здоров’я президента Реджепа Таїпа Ердогана в Twitter під хештегом, що вказує на його смерть, були порушені кримінальні справи, повідомляє Turkish Minute.

У Туреччині ходять чутки про здоров’я 67-річного Ердогана, який в останні місяці пересувався насилу, з’являючись на публіці або на відео, уточнює видання.

Дані розмови посилилися в середу, коли в мережі з’явилося відео з президентом, на якому він, як стверджується, насилу йшов після того, як прийняв привітання з нагоди Дня Республіки в своєму президентському палаці 29 жовтня. Деякі користувачі соціальних мереж стверджували, що Ердоган помер, а хештег «ölmüş» (помер) без прямого відсилання до глави держави став найпопулярнішою темою в турецькому Twitter.

Деякі користувачі під цим хештегом виклали відео, висловивши радість з приводу можливої смерті Ердогана, в той час як інші висловили жаль з приводу його кончини оскільки він помер нібито до того, як постав перед судом за свої незаконні дії, йдеться в статті.

Управління оголосило, що було встановлено 30 осіб, які використовували або ретвітнули хештег, і проти них порушені судові справи за звинуваченням в образі, приниженні і завданні шкоди престижу президента.

Відповідно до спірної статті 299 Кримінального кодексу Туреччини, образа президента є злочином. Тому, хто ображає президента, загрожує до чотирьох років позбавлення волі — вирок, який може бути збільшений, якщо злочин було скоєно через засоби масової інформації.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button