ПолітикаСвітТуреччинa

Ердоган закликав до бойкоту французьких товарів

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав у понеділок громадян республіки не купувати французькі товари.

«Як у Франції кажуть “не купуйте турецькі товари“, так само і я звертаюся до своєї нації. Не купуйте французькі товари»,- заявив президент під час виступу в Анкарі, пише ТАСС.

Ердоган виступив 24 жовтня з твердженням, що Макрон «потребує лікування психічних розладів». Таким чином турецький лідер відреагував на висловлювання лідера Франції про іслам у зв’язку з терактом в паризькому передмісті Конфлан-Сент-Онорін, де 16 жовтня 18-річний ісламіст на грунті релігійної ворожнечі вбив шкільного вчителя історії та географії. Після того, що сталося Макрон попередив, що влада Франції  «розгорнє активну боротьбу проти носіїв радикальної ідеології і створених ними асоціацій».

У свою чергу Ердоган висловив думку, що французький президент демонструє «неналежне ставлення до мільйонів жителів своєї країни, які сповідують іншу релігію». Він також назвав «проявом ісламофобії» обшуки в мечетях в Берліні і закликав «пам’ятати, що кожен подібний прояв ворожості до ісламу також є проявом ворожості до Туреччини». За версією Ердогана, «подібні правопорушення щодо мусульман є свідченням переходу Європейського фашизму на новий рівень».

Тема заяв Макрона була широко розтиражована в ісламських державах і призвела до численних закликів бойкотування французької продукції з боку різних релігійних, громадських і політичних організацій і діячів.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button