Наука та ITТуреччинa

Турки поскаржилися на 5G через побоювання за здоров’я

Близько 2 тис.громадян направили петицію до парламенту Туреччини, закликаючи владу припинити установку технології 5G в Туреччині на тлі побоювань, що вона становить небезпеку для здоров'я.

Вчені і лікарі з усього світу попереджають про небезпеку 5G, яка призведе до значного збільшення мимовільного впливу електромагнітного випромінювання, пише Duvar.

Комітет турецького парламенту з петицій звернувся з цього приводу в управління інформаційних технологій і зв’язку (BTK), де заявили, що Туреччина «працює над створенням інфраструктури 5G на місцевому рівні».

У BTK також відзначили, що нинішня інфраструктура 4G в Туреччині більше не в змозі задовольнити потреби країни.

«Фірми, що входять в кластер комунікаційних технологій (HTK), в рамках місцевої та національної ініціативи продовжують свою роботу з виробництва обладнання та програмних продуктів, які будуть потрібні мобільним мережам при переході на технологію 5G», — говорилося в заяві BTK.

Треба сказати, що в Туреччині з 2016 року використовується технологія 4.5 G, також відома як LTE, яка в 10 разів швидше, ніж 3G.

Мережі 5G пропонують більш високі швидкості і надійні з’єднання на смартфонах та інших пристроях, однак у всьому світі пройшли протести через побоювання з приводу шкідливого впливу базових станцій 5g на людей, тварин і рослини, наголошується в статті.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button