ПолітикаТуреччинa

Турецький центр SETA створює культ особистості Ердогана?  

Команда Telegram-каналу «Стамбульський вовк» проаналізувала діяльність турецького дослідницького центру Фонду політичних, економічних і соціальних досліджень (SETA). Автори вирішили розібратися в тому, що з себе представляє цей фонд, які завдання перед ним стоять і яка користь від цього для Ердогана, повідомляє Федеральне агентство новин.

Автори дослідження навели приклади того, як співробітники фонду SETA переміщаються в бюрократичні та державні структури. При цьому представники SETA є в газетах, на радіо, на екранах телевізорів, і вони з’являються на всіх ток-шоу, коментуючи події, економіку, внутрішню і зовнішню політику.

Головний висновок, який автори зробили зі статті турецького журналіста Мурата Агиреля в книзі «спіраль» в тому, що фонд SETA перестав бути аналітичним центром, він визначає політику держави і служить підмогою в просуванні політики турецького керівництва. Замість аналізу і прогнозів, фонд зайнятий іміджем турецького президента і цілеспрямовано працює над створенням культу особистості Ердогана.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button