ПолітикаТуреччинaФетхуллах Ґюлен

«ПСР хотіла вбити пастора і покласти провину на рух Гюлена»

Серкан Куртулуш, обвинувачений в «організації збройної злочинної організації» який попросив політичного притулку розповів Аргентинській газеті Infobae, що правляча в Туреччині ПСР планувала вбити пастора Ендрю Брансона і покласти провину на рух Гюлена.

Лідери злочинних організацій, відомих викраденням і шантажем людей, близьких до руху Гюлена, були затримані Інтерполом за іншими звинуваченнями в Аргентині, куди нещодавно втекли. Серед затриманих Серкан Куртулуш і Біналі Джамгоз. 22 липня Куртулуш дав інтерв’ю журналісту аргентинського видання Infobae Федеріко Фахсбендеру. У матеріалі під заголовком «окремі політики просили мене вчинити вбивство» Серкан Куртулуш звинуватив Ердогана в спробі ліквідації американського пастора Ендрю Брансона.

Чому втікли до Аргентини?

-Заради своєї безпеки. Туреччина хоче мене вбити. Я був на війні (Сирія), президент Туреччини допомагав там терористичній групі.  Я багато бачив, багато знаю, тому Туреччина звинувачує мене. Я багато знаю про політичні вбивства. Я був з ними, я бачив дуже погані речі, і я більше не хочу бути з ними. Я просив притулку в Грузії, але вони сказали, що є ризик бути вбитим Туреччиною. Тепер Туреччина хоче вбити мене у в’язниці. Багато політиків хочуть ліквідувати мене.

Що може розповісти про пастора Брансона?

ПСР хотіла його вбити і покласти провину на джамаат. Один агент, мій друг, хотів вбити його, але зазнав невдачі. Тоді ми були разом з цим другом в Грузії. У мене багато документів, ми працювали разом на багатьох роботах. Тоді вони сказали мені: «Ти повинен вбити Ендрю Брансона». Я не прийняв цю пропозицію. Вони також не пропонували грошей за цю роботу. Але ми були разом. ПСР хотіла зміцнити свій імідж і боролася з джамаатом. Тому вони хотіли найняти таких хлопців, як я, і відправити їх на війну.

Хто запропонував вам вбити пастора?

Правляча ПСР. Високопоставлені політики з Ізміру.

Якщо твердження Куртулуша правда, то суверенна держава хотіла знищити свого «ворога» за допомогою найманого вбивці. При цьому держава колись співпрацювала з лідером мафії.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button