Туреччинa

Турецький вчений: Число загиблих від коронавірусу в Туреччині в чотири рази більше офіційних даних

Число загиблих від коронавірусу більше офіційних даних міністерства охорони здоров'я. До такого висновку прийшов фахівець з економіки охорони здоров'я, глава відділу аналітики Columbia Data Analytics в Нью-Йорку, професор, доктор Онур Башер.

Число загиблих від коронавірусу більше офіційних даних міністерства охорони здоров’я. До такого висновку прийшов фахівець з економіки охорони здоров’я, глава відділу аналітики Columbia Data Analytics в Нью-Йорку, професор, доктор Онур Башер.

«Застосовуваними підрахунками ми не можемо виміряти справжнє обличчя пандемії. Виникає неправильне уявлення про те, що ми краще, ніж держави, які закриваються на жорсткий карантин. Це збільшує кількість щоденних смертей», – сказав Башер.

З початку березня 2020 року міністерство охорони здоров’я Туреччини повідомило про 21 тисячу 981 летальний випадок від COVID-19. Спеціаліст підрахував кількість додаткових смертей в 2020 році, прямо або побічно стосуються коронавірусу. У дослідженні було взято середнє число смертей у 2017-2018-2019 роках. За словами Башера, в епідеміології часто використовуваний метод розрахунку надмірної смертності. При цьому надмірна смертність включає в себе кількість смертей з усіх причин, а не тільки по коронавірусу. Він прийшов до висновку, що в порівнянні з кількістю смертей в період з 2017 по 2020 рік, в Туреччині в 2020 році кількість смертей від COVID-19 перевищує 80 тисяч.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button