Туреччинa

У Туреччині 60% ув’язнених молодих людей повертаються до в’язниць після звільнення

Згідно з даними турецького молодіжного фонду відновлення (TÇYÖV), 60% молодих людей, що перебуває в ув'язненні в Туреччині, знову повертаються до в'язниці після звільнення.

У дитячих виправних установах по всій Туреччині в даний час утримуються 300 дітей у віці від 12 до 15 років і 2 тис.800 підлітків у віці від 15 до 18 років, пише Duvar.

«Як би довго ми не залишали їх всередині, недостатня кількість освітніх, соціальних і культурних заходів призводить до того, що вони неминуче спілкуються з іншими дітьми і обертаються в злочинному світі», — сказала голова правління TÇYÖV Невін Озгюн, яка проводила дослідження в містах Стамбул і Конья за участю 110 молодих людей у віці від 12 до 24 років, які раніше перебували в ув’язненні.

За її словами, вони помітили, що, коли дітей відпускають, «у них до цього часу формується менталітет “це ліжко моє, не чіпай його, я повернусь”».

У своєму дослідженні Фонд підкреслив, що дітей спонукають продовжувати вчиняти злочини, тому що їм не вистачає належних механізмів підтримки ззовні, і їх знову залучають до злочинної діяльності і, в кінцевому підсумку, знову в тюремну систему.

TÇYÖV закликав до створення окремої ради в міністерстві, що займається проблемами дітей, яка буде складатися з експертів з дітей і орієнтований на задоволення потреб молодих людей в країні.

Фонд також рекомендував додати в шкільні програми матеріали з кримінального права, щоб діти в більш ранньому віці дізналися про систему кримінального правосуддя країни.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button