Світ

«Без підтримки Туреччини не вдалося б повернути українських моряків з Лівії» — Кулеба

Про це під час онлайн-брифінгу 14 січня повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Уряд Туреччини надав вагому допомогу в поверненні українських моряків з Лівії.

Про це під час онлайн-брифінгу 14 січня повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Я можу з упевненістю сказати, що остаточний успіх операції не був би можливий без підтримки наших турецьких партнерів, — заявив Кулеба.

Також міністр зазначив, що операція з повернення моряків з Лівії є однією з найскладніших операцій, якими він керував з моменту вступу на посаду.

7 січня пресслужба президента України повідомила, що на батьківщину повертаються члени екіпажу танкера Captain Khayyam, який був затриманий в територіальних водах Лівії 13 лютого 2016 року: моряки Євген МорарВолодимир ТостоганОлег Войнеровський і Павло Чайка.

Нагадаємо, чотирьох українців та інших членів екіпажу танкера Captain Khayyam в грудні 2017 року лівійський суд засудив до п’яти років ув’язнення. Оскільки двоє українських моряків мають проблеми зі здоров’ям, представники України неодноразово порушували перед лівійською стороною питання їхнього звільнення з гуманітарних міркувань.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський привітав звільнення українських громадян і зазначив, що, нарешті, вони зможуть відсвяткувати Різдво у колі своїх рідних і близьких. Також Зеленський у соцмережі окремо висловив вдячність Реджепу Таїпу Ердогану за допомогу в евакуації українських моряків.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button