Туреччинa

У Туреччині продовжили обов’язки комісії з розслідування надзвичайного стану

Комісія з розслідування надзвичайного стану в Туреччині (OHAL) діятиме ще один рік відповідно до указу президента від 21 січня.

Комісія з розслідування надзвичайного стану в Туреччині (OHAL) діятиме ще один рік відповідно до указу президента від 21 січня.

Комісія опрацювала 16 тис. 60 заявок станом на 31 грудня 2021 року, розгляду очікують ще 6 тис.80 заявок. З моменту початку прийому заявок у травні 2017 року комісія відхилила 104 тис.643 заявки.

Комісія OHAL була створена для оцінки дій тих, хто піддався висилці і заборонам відповідно до президентських указів після невдалої спроби державного перевороту 15 липня 2016 року, нагадує Ahval. Серед заявників – звільнені державні службовці, відставні військовослужбовці, яких позбавили звань, відраховані студенти, а також організації та установи, які були закриті.

У жовтні комісія відхилила ряд апеляцій вчених, які були звільнені зі своїх посад у державних і приватних університетах після підписання петиції із закликом покласти край насильству і сутичкам між Туреччиною і Робочою партією Курдистану (РПК), уточнюється в статті.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button