Туреччинa

У Туреччині за один тиждень оштрафовано понад 40 тис. осіб за порушення комендантської години

Процесуальні та адміністративні заходи були прийняті у відношенні до 40 тис.591 людини по всій Туреччині, які порушили комендантську годину в будні дні і карантин у вихідні дні з 21 по 28 грудня, повідомило Міністерство внутрішніх справ країни.

Туреччина ввела комендантську годину з 9 вечора до 5 ранку в будні дні, в той час як комендантська година у вихідні дні починається з 9 вечора по п’ятницях до 5 ранку понеділка в рамках заходів по боротьбі з поширенням COVID-19, вказує Hurriyet.

«Громадськість в основному дотримувалася правил карантину в ці вихідні, проте в цілому 40 тис.591 осіб порушили комендантську годину і карантин у вихідні дні з 21 по 28 грудня», — йдеться в заяві міністерства від 28 грудня.

Міністерство також розповсюдило циркуляр серед управлінь губернаторів в 81 провінції щодо заходів, які повинні бути прийняті напередодні Нового року.

У заяві повторювалося, що великі збори в таких місцях, як готелі, інші об’єкти розміщення, а також приватні вілли, для святкування Нового року заборонені.

Сили безпеки приймуть всі необхідні заходи, щоб запобігти подібним збіговиськам, і відмова від проведення новорічних урочистостей – це не вибір, а необхідність, заявили в міністерстві.

Туреччина введе режим ізоляції з 9 години вечора 31 грудня до 5 години ранку 4 січня.

Видання зазначає, що 87% населення підтримують карантин, показало опитування соціологічної компанії Ipsos. Тільки 9% опитаних заявили, що вони проти новорічних обмежень.

Майже 25% опитаних заявили, що святкуватимуть Новий рік вдома з членами сім’ї, в той час як 64% не планували ніяких урочистостей.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button