ЕкономікиПолітикаТуреччинa

Ердоган виключив можливість кадрових перестановок у Раді міністрів

Президент Реджеп Таїп Ердоган виключив ймовірність кадрових перестановок в Раді міністрів після призначення нового міністра фінансів і казначейства і глави Центрального банку, пообіцявши настання нової ери в економіці завдяки ціновій, фінансовій і макроекономічній стабільності.

«Повідомлення в ЗМІ про перестановки в Раді міністрів або зміну структур деяких міністерств — чиста спекуляція», — цитує його Hurriyet.

Ердоган нагадав, що колишній міністр фінансів і казначейства Берат Албайрак подав у відставку через проблеми зі здоров’ям і він прийняв його заяву.

«Я хочу подякувати панові Берату Албайраку від себе особисто і від імені мого народу за виконану роботу», – додав він.

Через кілька днів після того, як Наджі Агбал був призначений новим главою Центрального банку, Ердоган висунув на посаду міністра фінансів і казначейства колишнього міністра економіки Лютфі Ельвана. Президент пообіцяв початок нової ери в турецькій економіці через формування оновленої системи управління за рахунок кроків щодо поліпшення інвестиційного клімату та підвищення ефективності економічної політики країни.

«Ми досягнемо наших цілей за допомогою економічної політики, заснованої на трьох стовпах: стабільність цін, фінансова стабільність і макроекономічна стабільність. Для цього ми готуємо сприятливе середовище, яке створить стимули для довгострокових заощаджень та інвестицій», — сказав він.

Крім того, Ердоган заявив, що Туреччина більше зосередиться на тому, щоб завоювати довіру і знизити ризики.

«Ми маємо намір домогтися зростання, при якому будуть створені кваліфіковані робочі місця, що не викликає інфляції і дефіциту поточного рахунку і фінансується в основному за рахунок внутрішніх заощаджень і прямих міжнародних інвестицій», — зазначив він.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button