ДумкиЗМІТуреччинa

Як газети Туреччини відреагували на виявлення газу в Чорному морі

Вчора Ердоган повідомив «радісну звістку», яка дасть старт новій ері в Туреччині, на думку турецького президента, і яку він кілька днів тому обіцяв повідомити в п'ятницю.

«Туреччина виявила 320 млрд кубометрів природного газу в Чорному морі. Наша мета до 2023 року почати використовувати власний природний газ. Sakarya – так тепер буде називатися родовище», – розповів Ердоган.

Якщо говорити не про газети, а в цілому, то не можна сказати, що звістка про знахідку газу в Чорному морі була сприйнята однозначно, одна частина цю новину сприйняла позитивно, а інша нагадала про те, що все це вже було, що це популізм, що обсяги не ті, а хтось просто нарікав, що плани занадто довгострокові і газ до народу не дійде.

І так перші шпальти турецьких газет. Спочатку проурядові:

Yeni Şafak: Ера енергетики Туреччини.

Akşam: 130 річна мрія стала дійсністю.

Diriliş Postası: І це тільки початок.

Milat: Благословіння завдяки Айя-Софії.

Та інші видання:

Bir Gün: Співвітчизників цим газом не обдуриш. «Радісна звістка» Ердогана не змогла виправдати очікування. За словами опозиції не можна обдурити народ «саморобними історіями успіху».

Cumhuriyet: Благовісний газ. Ринки не оцінили. Після радісної звістки длар почав дорожчати.

Sözcü: Радісна звістка, ми знайшли газ. Але ринки ця звістка не змогла розігнати.

Yeni Çağ: Долару не сподобалася радісна звістка. Ціна на американську валют підскочила з 7,22 до 7,35. Звістка, про яку повідомив Ердоган ще два роки тому була озвучена в пресі (15 листопада 2018р).

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button