Туреччинa

Онкохворого підприємця взяли під варту

Хворого на онкологію і цукровий діабет підприємця Алі Кара трохи більше місяця тому взяли під варту. Повідомляється, що у 64-річного чоловіка пухлина горла, йому доведеться пробути у в'язниці 45 місяців.

Підприємець Алі Кара, який 15 років лікує лімфому горла, був заарештований і поміщений під варту у в’язницю Різе 34 дні тому. Чоловіка засудили у справі про рух Гюлена. Алі Кара подав прохання до Конституційного Суду про відстрочку покарання у зв’язку з хворобою, але отримав відмову. Поряд з онкологією чоловік страждає на цукровий діабет, йому потрібні уколи інсуліну.

Проти Алі Кара, в березні 2014 року завели кримінальну справу за зв’язки з фірмою близькою до руху Гюлена. Після спроби перевороту 15 липня 2016 року його звинуватили в порушенні конституційного ладу. Через деякий час з нього зняли звинувачення за двома пунктами, проте засудили за причетність до злочинної організації. Підприємець отримав 6 років і 3 місяці позбавлення волі. Примітно, що в ході слідства дізнавачі запитували у Алі Кара чи брав він гроші за курбан, чи давав курбан, складав список одержувачів м’яса і виписував газету.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button