ПолітикаТуреччинa

«Зростання рівня бідності в Туреччині може стати причиною дострокових виборів у червні 2021 року»

«Катастрофічне зростання» рівня бідності в Туреччині може спровокувати дострокові вибори в червні 2021 року, на два роки раніше запланованої дати голосування, заявила лідер турецької опозиційної правої «хорошої партії» Мераль Акшенер.

Крім того, за словами Акшенер, нинішня політична система Туреччини не здатна підтримувати країну, у зв’язку з чим вибори доведеться перенести на більш ранній термін замість офіційно призначеної дати в 2023 році.

«Ми опинилися в Туреччині, де нам доводиться справлятися з бідністю. Законодавцям не приділяється належної уваги. Вони не можуть перемогти на виборах», — цитує Cumhuriyet слова лідера «хорошої партії», що має на увазі правлячий союз Партії справедливості і розвитку (ПСР) і ультраправої Партії націоналістичного руху (ПНР).

Зауваження Акшенер прозвучали в той момент, коли з початку року турецька ліра втратила 30% своєї вартості, що зробило її найгіршою валютою на ринках, що розвиваються в 2020 році.

Падіння ліри посилило побоювання з приводу виснаження валютних резервів Центрального банку, державного втручання на валютних ринках і ризику західних санкцій через зовнішню і оборонну політику Туреччини, наголошується в статті.

«Наскільки я розумію, вибори можуть відбутися приблизно в червні 2021 року. Ердоган не любить зиму, і я очікую виборів у червні, як і повинно бути. Тому що жахлива бідність продовжує зростати», — додала вона.

Загальний рівень безробіття в Туреччині в період з липня по вересень склав 13,2%, проте дана цифра не дає повної картини безробіття в країні, нагадує видання.

Зазначимо, що уряд заборонив компаніям звільняти працівників під час спалаху коронавірусу, замість цього відправляючи їх у неоплачувану відпустку або скорочуючи робочі години.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button