Туреччинa

Турецька медична асоціація: 20 медпрацівників померли від COVID19 за тиждень

20 медичних працівників померли за останній тиждень від коронавірус, оголосила Турецька медична асоціація (TTB).

Все більше і більше медпрацівників стають жертвами COVID-19, оскільки Туреччина щосили намагається зупинити поширення вірусу. Тільки в неділю п’ятеро медичних працівників, уражених вірусом, померли, повідомляє Turkish Minute.

Щоб привернути увагу до труднощів, з якими стикаються медичні працівники під час пандемії, TTB випустила відеозвернення, в якому ми стикаємося з 40-кратним підвищеним ризиком зараження. У нас на 10% вище ризик померти від COVID-19 Нас не перевіряють регулярно. Ми позбавлені права звільнитися або взяти відпустку. Карантинні заходи недостатні, обіцяні платежі не проводяться, немає достатнього відстеження коронавірусу, немає вихідного дня після повного робочого дня, ми вмираємо.

Асоціація закликає турецький уряд вжити ефективних заходів і ввести режим ізоляції, щоб стримати пандемію і захистити медичних працівників, які приголомшені різким зростанням числа хворих коронавірусом.

ТТВ також закликала Міністерство охорони здоров’я Туреччини визнати COVID – 19 професійним захворюванням, щоб медпрацівники могли безкоштовно отримувати медичні послуги і отримувати компенсацію, якщо вони тимчасово або постійно не зможуть працювати. Членам їх сімей також буде виплачуватися щомісячна пенсія в разі їх смерті.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button