ЕкономікиТуреччинa

У Туреччині в листопаді різко зросли голод і бідність

Межа голоду в Туреччині для сім'ї з чотирьох осіб в листопаді зросла на 34 ліри, а сума основних витрат збільшилася на 112 лір, показали дані конфедерації турецьких профспілок (Türk-Iş).

Стрибок в 34 ліри поставив межу голоду в сім’ї вище 2 тис. 516 лір, а поріг бідності досяг 8 тис. 197 лір. З листопада 2019 року поріг бідності для сім’ї з чотирьох осіб збільшився майже на 30%, з 6 тис.849 лір до 8 тис. 197 лір.

Поріг бідності являє собою суму грошей, необхідну сім’ї з чотирьох чоловік, щоб прогодувати себе, а також покрити витрати на предмети першої необхідності, такі як одяг, оренда, електрика, вода, транспорт, освіта та охорона здоров’я, вказує Duvar.

Тим часом, щомісячні витрати на життя самотньої людини складають 3 тис.73 ліри, що майже на 50% більше мінімальної заробітної плати.

Комісія Міністерства у справах сім’ї, праці та соціального захисту у складі 15 осіб 4 грудня почне переговори про зміну мінімальної заробітної плати на 2021 рік за участю п’яти робітників, п’яти роботодавців і п’яти державних чиновників.

«Людям з невеликим і фіксованим доходом більше не до компромісів»,-зазначає Türk-Iş у своєму звіті.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button