ЗМІПолітикаТуреччинa

Помер професор Халюк Саваш-символ боротьби жертв урядових чисток

Помер генеральний продюсер YouTube-каналу KHK TV Халюк Саваш. Канал розповідає про жертв масових післяпутчевських урядових чисток. 

Активіст і захисник жертв чисток доктор наук Халюк Саваш помер на 54 році життя від раку в Німеччині, де проходив лікування.

Після спроби перевороту 15 Липня 2016 року чоловіка звільнили з університету Газіантепа, де він працював професором на факультеті психіатрії. У вересні 2016 року його заарештували, в попередньому ув’язненні він пробув два місяці. У в’язниці Саваш дізнався, що хворий на рак жовчних проток. Незважаючи на хворобу його знову взяли під варту, а операцію провели із запізненням. Після звільнення професору не видавали паспорт для виїзду за кордон. Однак згодом йому повернули документи, і він виїхав на лікування до Німеччини. Там Халюк Саваш, який став символом боротьби за права жертв чисток, взяв участь у створенні каналу KHK TV. Мовлення каналу, що налічує до теперішнього часу близько 29 тисяч читачів і випустив понад 300 відеосюжетів, почалося 9 липня 2019 року.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button