ПолітикаСвітТуреччинa

«США можуть запропонувати угоду, яка завадить Туреччині придбати додаткові С-400»

Туреччина може не купувати додаткові системи ППО С-400 у Росії, щоб бути в хороших відносинах з США, повідомляє Defenseworld.

«Може виникнути ситуація, що США-поставлять Туреччині умови— від яких вона не зможе відмовитися. І тоді вона може зіткнутися з більш вигідною можливістю для поглиблення співпраці зі Сполученими Штатами, в тому числі з протиракетної оборони» – цитує Defenseworld.net наукового співробітника Центру близькосхідних досліджень Інституту світової економіки і міжнародних відносин РАН Олексія Давидова.

Однак місяць тому президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина не відмовиться від С-400, незважаючи на потенційні санкції США.

Нагадаємо: Вашингтон заявляє, що С-400 становлять загрозу для можливостей його винищувачів-невидимок F-35, і виключив Туреччину з реактивної програми, де вона була виробником і покупцем.

Анкара в свою чергу вказує, що С-400 не будуть інтегровані в НАТО, і закликала створити спільну робочу групу для обговорення занепокоєнь США.

Високопоставлений чиновник правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) Ердогана повторив 26 листопада, що Туреччина не піддасться тиску, щоб повернути російські системи або залишити їх невикористаними.

«Вибачте, але ми купили їх не для того, щоб заховати. Ми отримали їх для задоволення потреб Туреччини в області безпеки», – заявив заступник лідера ПСР Нуман Куртулмуш в інтерв’ю агентству Reuters.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button