Туреччинa

Кількість заражень COVID – 19 в Туреччині значно зросло після публікації всіх позитивних випадків

Число щоденних повідомлень про інфікування COVID-19 в Туреччині підскочило до більш ніж 28 тис.25 листопада після того, як уряд республіки став публікувати всі позитивних випадків захворювання, а не тільки число пацієнтів, які отримують лікування від симптомів коронавірусу.

Після засідання Науково-консультативної ради з коронавірусу 25 листопада міністр охорони здоров’я Фахреттін Коджа заявив, що число безсимптомних випадків захворювання буде продовжувати збільшуватися.

«Більшість пацієнтів, яких ми втратили, — це ті, хто не почав лікування на ранній стадії і не приймав свої ліки», — сказав він, закликаючи людей з обережністю ставитися до симптомів грипу та застуди і приймати ліки вчасно.

Коджа також додав, що найближчими днями щоденна випробувальна потужність країни досягне понад 200 тис.осіб, пише Hurriyet.

Він підкреслив, що з другого тижня жовтня ситуація в країні погіршилася.

Якщо люди не будуть рішуче дотримуватися цих заходів, то жорсткі обмеження будуть неминучі, додав він.

Нагадаємо, що Туреччина ввела часткову комендантську годину у вихідні дні з 8 вечора до 10 ранку.

Міністр сказав, що Науково-консультативна рада з коронавірусу розгляне результати і ефективність комендантської години і через 10 днів прийме рішення про те, чи продовжувати його застосовувати чи ні.

Коджа додав, що в країні проводиться широкомасштабна робота по швидкому виявленню випадків захворювання, раннього лікування і безкоштовного постачання ліками пацієнтів, ізольованих на дому.

«У західній частині країни спостерігається швидке зростання випадків захворювання коронавірусом. У Стамбулі, Бурсі, Коджаелі та Ізмірі знову спостерігається пік захворюваності», —сказав Коджа.

Він додав, що близько 70% відділень інтенсивної терапії в Стамбулі зараз зайняті, а в столиці Анкарі цей показник становить 75,4%.

Міністр сказав, що всі установи та медичні установи Туреччини докладають усіх можливих зусиль для управління зростаючим робочим навантаженням.

Крім того, протягом найближчих днів влада посилить перевірки в місцях масового скупчення людей, щоб перевірити, чи дотримуються антивірусні заходи, йдеться в циркулярі МВС, розісланому в усі провінції країни 25 листопада.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button