ПолітикаТуреччинa

Прорежимний колумніст визнав наявність страхів у Ердогана

Колумніст газети Hürriyet Абдулкадір Сельві визнав наявність страхів у Ердогана. За його словами, союзник по «Народному альянсу» Девлет Бахчелі заявив про необхідність дострокових парламентських виборів оскільки відчуває політичну небезпеку.

«Ердоган, який цінує підтримку ПНР в процесі нових реформ, негайно вжив заходів проти заяв, які могли б стурбувати Бахчелі. Плануючи виграти вибори 2023 року за допомогою нових реформ, він не хотів зіткнутися з політичним хаосом, і зробив крок вчасно і правильно», – сказав Сельві.

«Ердоган відчув необхідність швидко відреагувати на тлі заяв Бюлента Арінча до того, як почався процес реформ. По-перше, думка Ердогана з приводу Селахаттіна Демірташа і Османа Кавали не сходяться з думкою Аринча. По-друге, Ердоган не дозволив зійти з мети новим процесам, які будуть охоплювати сферу права і економіки. По-третє, він не дозволив потривожити ПНР і завдати шкоди «Народному альянсу», заявляючи про реформи»,– зазначив колумніст.

Раніше член Вищої консультаційної ради при президентові Туреччини Бюлент Аринч заявив, що здивований перебуванням під вартою бізнесмена Османа Кавали, і висловився за звільнення з в’язниці екс-співголови ДПН Селахаттіна Демірташа.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button