ПолітикаСвітТуреччинa

Франція очікує дій, а не «заспокійливих заяв» від Туреччини

Франція очікує дій, а не «заспокійливих заяв» від Туреччини з таких питань, як Східне Середземномор'я і Нагірний Карабах, заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан.

«Недостатньо того, що протягом двох або трьох днів ми чуємо заспокійливі заяви президента Реджепа Таїпа Ердогана. Нам потрібні дії», – цитує слова Ле Дріана Al Khaleej Today, вказуючи конкретно на Східне Середземномор’я, Лівію і Нагірний Карабах.

Зауваження французького чиновника прозвучали перед самітом Європейської Ради, запланованого в наступному місяці, на якому буде розглянуто питання про нові санкції проти Туреччини.

Франція закликала повністю переосмислити відносини ЄС з Туреччиною, оскільки напруженість між двома країнами в останні місяці досягла нового рівня з ряду питань, включаючи вуглеводневі ресурси в Східному Середземномор’ї і придушення ісламу в Парижі.

У Парижа залишилися ряд розбіжностей з Анкарою, сказав Ле Дріан, вказавши на Східне Середземномор’я, де Туреччина «напала на дві країни-члени Європейського Союзу, Грецію і Кіпр», і Нагірний Карабах, «куди турецька влада також відправляє сирійських найманців».

Відзначимо, що Туреччина залучена в суперечку з Грецією і Кіпром з приводу протяжності їх континентальних шельфів і вуглеводневі ресурси в Східному Середземномор’ї.

Крім того, Анкара повністю підтримує Азербайджан в його конфлікті з Вірменією через територію Нагірного Карабаху і заперечує звинувачення у відправці сирійських найманців в регіон.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button