Туреччинa

Режим Ердогана доводить важко хворих ув’язнених-жертв масових чисток, до смерті і тільки потім звільняє

Турецька асоціація з прав людини (IHD) заявила про 49 засуджених, які померли в стінах в'язниць в 2020 році з різних причин. За даними правозахисників, у в'язницях знаходяться 1564 хворих ув'язнених, серед яких 591 людина тяжко хворі.

«Згідно з нашими сьогоднішніми підрахунками, кількість хворих ув’язнених збільшилася. При цьому ми знаємо, що реальне число набагато перевищує наші дані. На жаль, Міністерство юстиції не наводить даних про хворих ув’язнених», – йдеться в доповіді асоціації.

В асоціації повідомили, що 49 ув’язнених померли в 2020 році. 15 нібито покінчили життя самогубством. Чотири, імена яких не розголошуються, імовірно померли через Covid-19. Один ув’язнений був знайдений мертвим у своєму ліжку. Один помер у день, коли його звільнили і госпіталізували через важку хворобу. П’ять тяжкохворих ув’язнених, всі хворі на рак, померли незабаром після звільнення. 16 людей загинули через важкі захворювання, троє з них померли в карантинних камерах, куди поверталися з лікарні. Двоє ув’язнених загинули від коронавірусу.

У IHD заявили, що ув’язнені знаходяться в зоні ризику через пандемію коронавірусу. При цьому вони відчувають безліч труднощів для збереження свого здоров’я: камери переповнені, їх не переводять до лазареу, повна відсутність напрямків в лікарню, обстеження в наручниках, неможливість скористатися правом на вентиляцію, пізнє відкриття вентиляційних дверей і раннє закриття, антисанітарні, неопалювані і вологі приміщення, недоїдання, відсутність доступу до дієтичного харчування, проблеми з доступом до чистої води і гарячої води, утримання ув’язнених, які не можуть вижити поодинці, в карцерах.

У заяві підкреслюється, що умови утримання ув’язнених, які залишилися наодинці з подібними проблемами, з кожним днем погіршуються, а їх хвороби стають хронічними і невиліковними.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button