ПолітикаСвітТуреччинa

Туреччина запропонувала Росії разом і остаточно вирішити проблему Нагірного Карабаху

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у бесіді з російським лідером Володимиром Путіним запропонував разом вирішити проблему Нагірного Карабаху.

«Ми провели хороші переговори з Путіним. Детально обговорили Карабах. Ми сказали: давайте вже закінчимо це все на Кавказі. Хочете, ми спільно зробимо кроки, поговоримо зі сторонами. Але зараз нам важливо чітко вирішити: будемо ми врегулювати проблему або ж ні», — цитує його ТАСС. Тільки після прийняття принципового рішення, за його словами, «можна робити конкретні кроки». Телефонна розмова з Путіним відбулася ввечері у вівторок.

Турецький лідер вважає, що Мінська група «не вирішувала проблему, а тільки тягнула час». Ердоган запропонував Путіну «провести зустріч з прем’єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном», а сам він готовий поговорити «з братом Ільхамом» Алієвим, президентом Азербайджану. «Давайте вже зробимо добре, нехай зустрінуться делегації. Упевнений, ми отримаємо результат», – заявив Ердоган, нагадавши, що Анкара в конфлікті повністю підтримує Баку.

Він також зазначив, що в розмові з Путіним він нагадав російській стороні «про червоні лінії», які Туреччина не буде переходити в карабаській темі, оскільки тоді «нащадки його не пробачать». За словами Ердогана, він повідомив президенту РФ інформацію про нібито воюючих на вірменській стороні найманців зі збройних угруповань курдів.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button