ЕкономікиПолітикаТуреччинa

Туреччина планує знизити прозорість бюджетів міністерств

Згідно з новим указом, опублікованим в «Офіційному віснику», до бюджетів міністерств в Туреччині більше не потрібно включати таблиці функціональної класифікації.

Парламент буде голосувати тільки за загальним бюджетом відомств на майбутній рік, і законодавці не зможуть побачити розбивку того, як бюджет повинен бути витрачений, повідомляє Cumhuriyet.

Треба сказати, що дана зміна означатиме, що гроші, що виплачуються підрядникам з інфраструктурних проектів, таким як будівництво доріг, службових будівель, мостів і міських лікарень, більше не будуть загальнодоступною інформацією, зазначає видання.

В останні роки в рамках моделі державно-приватного партнерства (ДПП) було реалізовано кілька великомасштабних інфраструктурних проектів з державними гарантіями для мінімальної кількості користувачів. Оскільки гарантії укладаються в контрактах в іноземній валюті, падіння вартості ліри з 2018 року призвело до різкого подорожчання таких проектів.

МОЗ вирішив відмовитися від моделі ДПП минулого року через різке зростання витрат міських лікарень.

Депутат від опозиції і член парламентської комісії з планування Каміл Оки Синдир розповів в інтерв’ю BirGün, що поправка скасовує планування на основі проектів і обмежує публічну інформацію тільки загальною категорією, що позначається як «види діяльності».

«Раніше ми могли бачити цілі і заходи, а також проекти з їх джерелами, в той час як зараз інформація буде обмежена», — підкреслив Синдир.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button