Туреччинa

«Хороша партія» пропонує ввести в Туреччині 14-денний карантин

Туреччина повинна ввести 14-денний карантин, щоб спробувати відновити контроль за поширенням коронавірусу, запропонувала голова «хорошої партії», закликавши уряд розкрити фактичні цифри випадків захворювання COVID-19 по всій країні.

«Я звертаюся до уряду. Схоже, пандемія вийшла з-під контролю. Ситуація в Стамбулі особливо катастрофічна. Пандемія – це не питання політики, і уряд повинен прислухатися до експертів і вчених з цього питання громадської охорони здоров’я. Прислухайтеся до порад експертів, поки не пізно. Замість напівзаходів, які ви зробили напередодні, негайно Оголосіть безперервну 14-денну комендантську годину»,- цитує Мераль Акшенер Hurriyet.

Видання нагадує, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив днями про нові заходи щодо стримування темпів поширення коронавірусу, які включають часткову комендантську годину у вихідні дні, обмеження для літніх людей і неповнолітніх на вихід у будні дні. Ресторани і кафе також будуть закриті з 20 листопада і можуть обслуговувати тільки на доставку.

Акшенер розкритикувала уряд за те, що він не слухає експертів. Вона вважає, що це призвело до того, що громадськість втратила довіру. «Наші люди напевно захочуть дізнатися, на якому етапі ми знаходимося в боротьбі з вірусом. Це їх право знати. Ви повинні відкрито і правдиво інформувати наших громадян про таку небезпеку. На жаль, цифри, які поширюються щодня, вже не є переконливими»,- вказала вона.

Міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа також повинен вирішити, як діяти в боротьбі з пандемією, щоб не кидати тінь на його роботу з тих пір, як в Туреччині почався спалах COVID-19, сказала Акшенер. «Тому що це наше право — знати правду. Ви не можете приховати те, що безпосередньо стосується нас», – уклала вона.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button