ЕкономікиТуреччинa

ДПН: Чому екс-міністр Албайрак залишається заступником голови турецького фонду добробуту

Заступник голови парламентської фракції прокурдської Демократичної партії народів (ДПН) Сарухан Олуч запитав, чому колишній міністр фінансів і казначейства Берат Албайрак досі не пішов у відставку з посади заступника Голови Фонду добробуту Туреччини (TVF).

«Чому ця людина, яка довела економіку до нинішнього рівня, все ще є заступником голови TVF? Це що, жарт такий? Всі прогнози Берата Албайрака не виправдалися, і він пішов у відставку з поста міністра фінансів. Головою TVF є президент Реджеп Таїп Ердоган. Заступник голови-Берат Албайрак», — цитує Оруча Duvar.

Видання нагадує, що уряд створив TVF в 2016 році для зміцнення стратегічних активів Туреччини і надання інвестиційних ресурсів.

Активи фонду включають інвестиції у великі банки і страхові компанії, державні енергетичні компанії, основного перевізника Turkish Airlines, оператора фіксованого зв’язку Türk Telekom.

Раніше в 2018 році Ердоган призначив себе головою TVF і повністю змінив раду директорів, зробивши своїм заступником зятя Албайрака. Дані перестановки стали останніми з ряду кроків, які Ердоган зробив, втсупивши в нові повноваження після перемоги на президентських виборах в червні 2018 року.

Нагадаємо, що Албайрак 8 листопада оголосив про свою відставку з поста міністра фінансів і казначейства на тлі загострення наслідків колапсу економіки Туреччини і обвалу валюти. Про його відставку було оголошено через день, після того як Ердоган змінив главу Центрального банку Туреччини.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button