СвітТуреччинa

НРП: Ердоган відновив діалог з ОАЕ заради екстрадиції Седата Пекера

Голова основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Кемаль Киличдароглу заявив, що правляча Партія справедливості і розвитку (ПСР) має намір послабити давню регіональну напруженість з Об'єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ) через проживання в цій країні так званого лідера турецької мафії Седата Пекера.

Голова основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Кемаль Киличдароглу заявив, що правляча Партія справедливості і розвитку (ПСР) має намір послабити давню регіональну напруженість з Об’єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ) через проживання в цій країні так званого лідера турецької мафії Седата Пекера.

Зауваження Киличдароглу прозвучали після того, як президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 31 серпня провів телефонну розмову з фактичним правителем ОАЕ, наслідним принцом Абу-Дабі Мухаммедом бен Заїдом Аль Нахайяном, що говорить про зусилля щодо поліпшення відносин між регіональними суперниками, повідомляє Duvar.

«Переговори між Туреччиною і ОАЕ поновилися через Седата Пекера. Раніше Ердоган дуже різко висловлювався проти ОАЕ, як і вони на адресу Туреччини. А потім Пекер почав робити всім відомі заяви», – розповів лідер НРП.

У статті наголошується, що Пекер, який втік з Туреччини на початку 2020 року і імовірно знаходиться в Об’єднаних Арабських Еміратах, на даний момент опублікував на YouTube вже дев’ять відеороликів з гучними звинуваченнями на адресу нинішніх і колишніх політиків. Кримінальний авторитет заявив у червні, що офіційні особи ОАЕ попередили його, щоб він не викладав відео через високі ризики для безпеки. Згодом Пекер продовжив робити свої сенсаційні заяви в Twitter.

«Вони сказали мені, що існує так званий протокол міжнародної безпеки. Я не можу ділитися відео через високий ризик безпеки», – написав Пекер в Twitter 18 червня.

Він також повідомив, що офіційні особи Об’єднаних Арабських Еміратів розповіли йому про можливий замах на нього.

Видання підкреслює, що Туреччина офіційно запросила екстрадицію Пекера з ОАЕ. Оскільки між Анкарою і Абу-Дабі немає договору про екстрадицію, ОАЕ залишили запит без відповіді.

 

 

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button