ПолітикаСвітТуреччинa

Ердогану доведеться зіткнутися з Білим домом, якого він ніяк не очікував побачити  

The Times перерахувала країни, на динаміку яких вплине відхід Дональда Трампа з поста президента США. У списку згадується Туреччина.

«Відхід президента Трампа з Білого дому відкриє велику дірку в політиці Ердогана в США. Хоча два лідери часто стикалися перед камерами через священика Брансона або війни в Сирії, їх відносини були пов’язані загальним підходом. Міжнародні відносини найкраще вести за закритими дверима або публічною показухою, а не традиційною дипломатією», – зазначає автор статті Ханна Люсінда Сміт.

«Незважаючи на різкі слова Трампа на адресу Туреччини про закупівлю С-400 у Росії, санкції на порядку денному заблоковані. Ердоган увійшов до Білого дому завдяки дружбі свого зятя Берата Албайрака з Джаредом Кушнером, зятем і радником Трампа. Ця близькість пізніше завдала шкоди. До середини жовтня команда Ердогана була настільки впевнена, що Трамп переможе, що продовжувала вербувати нових лобістів, пов’язаних з Трампом. Тепер вони зіткнуться з Білим домом, який вони ніяк не очікували побачити», – пише автор.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button