ТуреччинaТуризм

Червона мітка: туристів у Туреччині змушують купувати екскурсії

Турагенти «здивувалися» винахідливістю деяких гідів

Як повідомили турагенти, в Туреччині деякі гіди придумали нову систему змусити туристів придбати екскурсії. У перший же день туру гостям повідомляють, що якщо вони бажають виходити з готелю на вулицю або відвідати якусь екскурсію, їм необхідно проставити у ваучерах синю печатку. Причому визначитися з вибором необхідно в цей же день. Інакше з’явиться Червона мітка, яка означає заборону на прогулянки поза готелем. Тих, хто сумнівається лякають поліцією, яка нібито перевіряє документи на вулицях. У підсумку багато туристів погоджуються купити екскурсії в перший же день.

Однак у самій Туреччині цю інформацію спростовують і повідомляють, що пересування не обмежені. Існує тільки вимога носити маски на вулицях в 52 областях країни. Штраф за порушення становить 900 лір. На Анталью це правило не поширюється, маски необхідні тільки в закритих приміщеннях, автобусах і т.д. «але ніяких червоних, синіх, чорних міток не ставлять ніде», – повідомляють в приймаючих компаніях. За словами їхніх представників, туристів не змушують купувати екскурсії, такі випадки поодинокі.

Залишається тільки дивуватися винахідливістю окремих гідів, які з року в рік вдосконалюють сумнівні способи продажу екскурсій.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button