ПолітикаСвітТуреччинa

Прес-секретар ПСР: Франція поводиться агресивно і порушує міжнародні закони

Прес-секретар правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) Омер Челік заявив, що Франція продемонструвала «ненормальну і агресивну поведінку» з точки зору порушення міжнародного права.

Він підкреслив, що недавня резолюція, прийнята у Франції, про визнання Нагірного Карабаху окремим об’єктом «недійсна», вказує Yeni Safak.

Пропозиція, прийнята Національними зборами Франції минулого четверга, закликає французький уряд визнати Нагірний Карабах – окремою республікою. У даному документі Франція також звернулася до своїх європейських партнерів з проханням переглянути процес членства Туреччини в ЄС у зв’язку з роллю Анкари в недавньому конфлікті між Азербайджаном і Вірменією.

В ході виступу на партійних зборах в Анкарі, Челік сказав, що даний крок продемонстрував менталітет французької держави. Він вказав, що резолюція, незважаючи на її символічний статус, є провокаційною акцією, що порушує міжнародне право.

«Європейська демократія зобов’язана Туреччині», – заявив він, додавши, що будь-які думки про санкції «є зреченням від здорового глузду».

Челік також закликав ЄС діяти обережно і покладатися на дипломатію, уникаючи загрози санкцій.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button