ПолітикаСвітТуреччинa

Чавушоглу: Ми очікуємо вирішення проблем, що отруюють відносини з США

Туреччина очікує вирішення проблем, що отруюють відносини з США, заявив 10 листопада міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу, додавши, що пошук способів врегулювання конфліктів у Сирії та Лівії відкриває нові можливості для поліпшення зв'язків між двома країнами

В ході зустрічі з послами Туреччини в столиці країни Анкарі Чавушоглу сказав, що закупівля російських систем С-400 «завершена», а виключення Туреччини з програми F-35 негативно позначиться на оборонній стратегії НАТО.

«У новому періоді ми очікуємо, що будуть зроблені кроки щодо усунення елементів, що підривають наші відносини. Ми придбали систему захисту С-400, і на цьому питання вирішене. Це пов’язано з тим, що ми не змогли закупити захисний механізм у США або наших союзників по НАТО. З урахуванням вищесказаного немає сенсу вводити санкції або вдаватися до погроз», — цитує його Duvar.

Нагадаємо, що між Анкарою і її союзником по НАТО Вашингтоном раніше виникли розбіжності з таких питань, як політичні погляди на конфлікт в Сирії і купівля російської системи протиракетної оборони. В результаті Сполучені Штати виключили Туреччину зі своєї програми з виробництва винищувачів F-35, заявивши, що російські системи ставлять під загрозу американські літаки.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button