ПолітикаТуреччинa

«ПСР очікує перестановок в кабінеті міністрів, а Турецька опозиція націлена на дострокові вибори»

Члени правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) очікують перестановок в кабінеті міністрів після відставки міністра фінансів і казначейства Берата Албайрака, в той час як опозиція очікує дострокових виборів.

Члени ПСР вже давно очікують змін всередині партії, посилається на джерела Нергіс Деміркая, додаючи, що єдиним незамінним елементом ПСР є президент Реджеп Таїп Ердоган.

Очікування суттєвих змін почалися після минулорічних місцевих виборів, на яких ПСР поступилася великим містам, включаючи Стамбул і столицю Анкару, головній опозиційній Народно-республіканській партії (НРП).

Члени партії кажуть, що винні в поразці повинні бути притягнуті до відповідальності і що зміни в партійних організаціях, головним чином в кабінеті міністрів, необхідні.

Це очікування посилилося з відставкою Албайрака, і члени ПСР заявили, що це може бути перетворено в можливість для змін, пише автор.

Партійне джерело, відповідаючи на питання про масштабну зміну Кабінету міністрів, сказав: «Ми чекаємо, я сподіваюся, що це відбудеться».

Інший партійний чиновник заявив, що Албайрак вирішив піти у відставку, нікого не поставивши до відома.

«Однак ми не можемо очікувати, що зміни в кабінеті міністрів будуть здійснені, розглядаючи це як можливість. Це робота, яка вимагає підготовки, але вона може бути проведена пізніше», — цитує його автор.

За словами джерел ПСР, нинішні переговори по бюджету не дозволяють провести кадрові перестановки в кабінеті міністрів, оскільки новопризначені міністри можуть зіткнутися з труднощами при відповіді на питання під час дебатів.

Перестановки можуть відбутися або в кінці року, коли переговори закінчаться, або в січні 2021 року, перед з’їздом ПСР, зазначає автор.

Опозиція, тим часом, вважає процес, що почався після відставки Албайрака, «управлінською кризою», відзначаючи, що він посилює можливість виходу на дострокові вибори.

«Мова йде не про Албайрака. Йдеться про Ердогана. Навіть якщо вони змінять весь кабінет міністрів, правомірність вимоги очолити дострокові вибори видно. Джин вийшов з пляшки», – сказав журналісту представник НРП.

Інший Опозиційний чиновник заявив, що народ очікує дострокових виборів, посилаючись на опитування громадської думки.

«Близько 35% сказали, що дострокові вибори необхідні минулого місяця. За один місяць цей відсоток зріс до 45-50%. Умови, в яких знаходиться країна, роблять обов’язковим проведення виборів», — додав чиновник.

За словами офіційного представника Партії націоналістичного руху (ПНР), мета готовності опозиції озвучити можливість дострокових виборів просто розпалити дебати.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button