ПолітикаСвітТуреччинa

ЗМІ: Чавушоглу не прийме Помпео під час візиту до Стамбулу

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу не планує зустрічатися з держсекретарем США Майком Помпео під час візиту американського чиновника в Стамбул наступного тижня, йдеться в повідомленні Katimerini.

За даними ЗМІ, рішення Чавушоглу «знехтувати» вищим американським дипломатом було прийнято у відповідь на те, що Помпео не включив Туреччину під час недавніх візитів до Східного Середземномор’я — під час яких він відвідав Грецію і Кіпр.

«Турецькі офіційні особи ясно дали зрозуміти, що Чавушоглу не зустрінеться з Помпео, якщо він не приїде в Анкару з офіційним візитом», — цитує видання джерело.

За даними Держдепартаменту США, Помпео зупиниться в Стамбулі, щоб зустрітися з Патріархом Варфоломієм «для обговорення релігійних питань в Туреччині і регіоні і просування твердої позиції США щодо релігійної свободи в усьому світі».

Зупинка в Туреччині стане частиною поїздки 13-23 листопада у Францію, Грузію, Ізраїль, Об’єднані Арабські Емірати, Катар і Саудівську Аравію, говорилося в повідомленні Держдепартаменту у вівторок.

«Американці стверджують, що Порядок денний Помпео занадто насичений, і він не зміг звільнити місце для Анкари. Вони хотіли провести зустріч з Чавушоглу в Стамбулі, але цього не станеться. Звичайно Чавушоглу вирішив «знехтувати» ним, оскільки Помпео все одно скоро залишить свій пост», – заявило джерело.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button