СвітТуреччинa

Німеччина оновила попередження через турецьку фальсифікацію статистики по COVID-19

З 9 листопада Міністерство закордонних справ Німеччини поширює часткове попередження «не рекомендацію» про поїздки до Туреччини на всю країну. Тобто, послаблення, раніше колишнє для курортних провінцій Айдин, Ізмір і Мугла, а також Анталії, анулюється – тепер всі туристи, які повернулися з Туреччини повинні будуть «відсидіти» вдома 10-денний карантин, здавши додатковий тест на коронавірус. При негативному результаті карантин можна скоротити до 5 днів.

Причина – не тільки стрімке зростання випадків коронавірусу в Туреччині, а й недовіра до Турецької статистики: владу Туреччини вже викрили в фальсифікації. Вважається, що Туреччина приховала не менше 350 тис.випадків коронавірусу за останні кілька місяців. Таку оцінку в Німеччині опублікував журнал Der Spiegel з посиланням на оцінки турецької медичної асоціації. Тобто, всупереч загальній практиці враховувати всіх, аж до «безсимптомників», в Туреччині влада враховувала тільки випадки, офіційно госпіталізованих. При цьому міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа, за даними видання, обґрунтував такий підхід захистом «національних інтересів», що для уряду Ердогана мабуть, більш важливо, ніж охорона здоров’я населення і прибувших туристів.

Першим на ці фальсифікації відреагував британський уряд, ще з 1 жовтня «закривши» Туреччину і ввівши 14-денний карантин для всіх туристів, які повернулися звідти. Зазначимо, що за даними Університету Джона Хопкінса в Туреччині на момент 5 листопада в Туреччині зафіксовано 43286 активних випадків коронавірусу, що означає питому частку хворих на 100 тисяч населення в 49 осіб. Але в своїй статистиці цей університет спирається тільки на офіційні дані, а значить – вони сильно занижені.

Нагадаємо, що раніше Медична асоціація Туреччини заявила, що Міністерство охорони здоров’я Туреччини виключило понад 350 000 випадків зараження зі своєї статистики covid-19 з часу початку спалаху. Про це повідомило видання Ahval, наводячи наступну цитату зі звіту: «Очевидно, що понад 350 тис.випадків COVID-19 не були зареєстровані в офіційній статистиці, і реальна статистика поміщає Туреччину в число країн з найбільшою кількістю інфекцій на душу населення». Крім того, також за даними турецьких опозиціонерів, непрямим підтвердженням стало і те, що уряд заборонив поминальні молитви в мечетях, щоб приховати число смертей від COVID-19. Причиною цьому-наказ припинити трансляцію спеціальних молитов, які читаються по смерті в провінціях з високим рівнем смертності. Як заявив депутат опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Алпай Антмень, це було зроблено «щоб приховати зростання числа смертей, викликаних COVID-19 від громадськості».

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button