СвітТуреччинa

ЗМІ: Туреччина згорнула другий військовий пост в Сирії

У рамках виведення військ з території, контрольованої сирійськими урядовими силами, Анкара перекинула склад з другого військового поста на північному заході Сирії, в регіон, контрольований підтримуваними Туреччиною підрозділі, повідомляє Reuters з посиланням джерела.

Вантажівки прибули на спостережний пункт, розташований в місті Шир-Магхар на півночі провінції Хама, пізно ввечері в понеділок в рамках підготовки до евакуації, передає агентство з посиланням на співрозмовника з підтримуваного Туреччиною угруповання.

Відповідно до турецько-російської угоди, підписаної в 2018 році, Туреччина встановила 12 спостережних постів в Ідлібі. В угоді визначається зона деескалації, покликана запобігти бойовим діям в провінції, де проживає майже 3 млн осіб.

Раніше минулого місяця агентство Reuters повідомляло, що Туреччина виводить війська з військового поста в регіоні, який минулого року був оточений сирійськими урядовими військами.

Сили, що відступають з Шир-Магхара, розмістяться на новому військовому посту в селі Кокфін, розповів агентству співробітник турецьких сил безпеки в контрольованому опозиційно налаштованих частинах района Ідліба, де дислокуються тисячі турецьких солдатів.

Туреччина також готується покинути додаткові пости, розташовані в районах, захоплених сирійськими урядовими військами в минулому році, пояснив турецький чиновник.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button