ЕкономікиТуреччинa

Туреччина реструктуризує податкову заборгованість у зв’язку з введенням обмежень по COVID-19

Уряд Туреччини дозволить платникам податків реструктуризувати свої борги, щоб допомогти підвищити економічну активність після посилення заходів по боротьбі з поширенням COVID-19.

Відповідно до закону, схваленого парламентом в середу, турецьким громадянам буде дозволено погашати податкову заборгованість в розстрочку строком до 18 місяців, повідомляє Diken.

Нагадаємо, що Туреччина на цьому тижні ввела нові заходи щодо стримування поширення коронавірусу, влада вимагає, щоб всі підприємства, що працюють в закритих приміщеннях, закривалися до 22:00. Робітники промислового сектора в найбільшому місті Стамбулі почнуть роботу о 7 годині ранку, щоб зменшити скупчення людей в громадських місцях і транспорті.

За даними Diken, заходи з реструктуризації податків будуть застосовуватися до заборгованостей з прибуткового податку, корпоративного податку, податку з продажів, податку на автотранспортні засоби, спеціального споживчого податку і пеню за відсотками за прострочення. Громадяни повинні до кінця року подати заявку на реструктуризацію.

Туреччина намагається знайти кошти для вивільнення капіталу для підприємств і споживачів, щоб цього року уникнути економічного спаду. Наприкінці вересня турецький уряд заявив, що очікує в 2020 році зростання на 0,3%. Однак згідно з опитуванням експертів фінансового сектора і бізнесменів, опублікованим в жовтні, економіка країни скоротиться на 0,8%.

Податкові боржники, які виплачують заборгованість одним платежем, отримають знижку на належну суму, йдеться на сайті.

Між тим Міністерство охорони здоров’я заявило в середу, що за останні 24 години в Туреччині було зафіксовано 2 тис.391 новий випадок захворювання коронавірусом, загальний показник тих, що заразилися по країні зараз становить понад 384 тис. осіб.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button