Туреччинa

Туреччина оштрафувала ряд соціальних мереж за відмову відкрити представництва в країні  

Влада Туреччини оштрафували у середу на 10 млн турецьких лір ($1,175 млн) соціальні мережі Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, Youtube і Tiktok через порушення законопроекту, що передбачає відкриття представництв перерахованих компаній в республіці.

«Якщо протягом 30 днів після винесення штрафу соціальні мережі все ще не повідомлять турецький регулятор про призначення своїх представників «в Туреччині», то кожна з компаній буде оштрафована ще на 30 мільйонів лір ($3,5 млн ). Якщо дана вимога буде порушена, то влада заборонять розміщувати рекламу в цих соціальних мережах. Якщо після цього зобов’язання не будуть виконані протягом 3 місяців, то пропускна здатність Інтернет-трафіку для цих соцмереж буде знижена на 50%», – написав на своїй сторінці в Twitter заступник міністра транспорту та інфраструктури Туреччини Омер Фатіх Саян.

Більше того, Саян пообіцяв, що надалі пропускна спроможність може бути знижена на 90% у разі потреби.

Наприкінці липня парламент Туреччини прийняв законопроект про посилення контролю за іноземними соціальними мережами. В рамках нього передбачається відкриття соціальними мережами своїх представництв в Туреччині, щоб юридичні особи в республіці несли відповідальність за публікацію на їх платформах протиправного контенту. Вони також будуть зобов’язані вживати заходів для припинення поширення подібної інформації.

Ініціаторами даного законопроекту виступили правляча Партія справедливості і розвитку (ПСР) і Партія націоналістичного руху (ПНР).

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button