ПолітикаТуреччинa

Вперше рівень підтримки ПСР виборцями опустився нижче 30 відсотків

Виконавчий директор дослідницької компанії MetroPoll Озер Сенджар розповів, що жовтневі опитування показують зниження підтримки ПСР виборцями до 28,5 відсотків. При цьому зниження може продовжитися і досягти 24 відсотків.

За словами Сенджара, який озвучив підсумки останніх опитувань «Пульс Туреччини» в інтерв’ю на YouTube-каналі журналіста Невшин Менгу, правлячій партії буде складно повернути голоси виборців поки в країні не налагодиться економіка.

Як повідомляє агентство Kronos, експерт компанії MetroPoll, яка проводить щомісячні соціологічні опитування з 2005 року, розповів, що ніколи не бачив, щоб ПСР втрачала стільки голосів і падала нижче 30 відсотків з урахуванням невизначених.

«ПСР ніколи не опускалася нижче 30% з вересня 2018 року вона була нижче 35% і перебувала в діапазоні 30% -35%. Після того, як вибухнула пандемія коронавірусу підтримка ПСР впала нижче 33% і залишалася в полі 33% -30%. В даний час ПСР заручається підтримкою нижче 30%. Це стало сюрпризом для правлячої партії, вона не очікувала такого розкладу. Це стало несподіванкою і для нас. У жовтні ПСР вперше опустилася нижче 30%, впавши до 28,5%», – сказав Сенджар.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button