ПолітикаТуреччинa

Дослідження: Підтримка правлячої ПСР Ердогана досягла мінімуму

Згідно з новим опитуванням, опублікованим Avrasya Research, підтримка опозиційного союзу Туреччини продовжує зростати, в той час як число прихильників правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) досягло рекордно низького рівня.

За даними жовтневого опитування Avrasya Research, тільки 32,5% виборців заявили, що підтримали б ПСР Реджепа Таїпа Ердогана, якби вибори відбулися сьогодні, в порівнянні з 28,2%, які сказали, що проголосували б за головну опозиційну Народно-республіканську партію (НРП).

Союз НРП і правоцентристської «хорошої партії» і альянс правлячої партії і партії націоналістичного руху (ПНР) мають майже рівну підтримку — 32,2% і 32,7% відповідно, цитує газета Birgün опитування Avrasya.

Нагадаємо, що в червні 2018 року ПСР і її вкрай правий партнер, ПНР, виграли парламентські вибори, набравши більше 53% голосів. Правляча коаліція зберігає більшість у 600-місцевому парламенті.

Наступні загальні вибори в Туреччині заплановані на 2023 рік, але аналітики стверджують, що формування нових партій колишніми високопоставленими особами ПСР, слабка економіка країни і заклики правлячого альянсу до змін у виборчому законодавстві можуть привести до дострокового голосування.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button