ЕкономікиТуреччинa

Опитування: Турки звинувачують уряд у поганому управлінні економікою

Турки звинувачують уряд в економічних і фінансових проблемах країни, вказуючи на неправильне управління, свідчать дані загальнонаціонального опитування.

Більше 78% опитаних песимістично оцінюють економічні перспективи Туреччини, повідомляє дослідницька компанія Metropoll з посиланням на щомісячне опитування, проведене в жовтні.

На питання про причини економічних проблем Туреччини 60% респондентів відповіли, що винна неправильна економічна політика, а 46% назвали в якості причини більш централізовану президентську систему правління в країні. Менше чверті опитаних заявили, що причиною стала іноземна змова.

Нагадаємо, що турецька ліра впала майже на 30% по відношенню до долара в цьому році, досягнувши послідовних рекордних мінімумів, після того як уряд намагався стимулювати економічну активність дешевими кредитами від державних банків, зниженням податків і відмовою від виплат за боргами. Центральний банк підтримав цю політику, зберігши базову процентну ставку на рівні нижче річної інфляції споживчих цін.

Разом з тим 75% респондентів заявили, що люди повинні бути стурбовані недавнім падінням курсу ліри по відношенню до долара, повідомляє Metropoll.

У минулий вівторок ліра досягла рекордно низького рівня, торгуючись на позначці 8,4640 за долар. Вона також знизилася до 9,86 по відношенню до Євро.

Майже 55% опитаних вказали, що опозиційним політичним партіям також не вистачає досвіду для вирішення економічних проблем країни.

Однак Metropoll не надала ніяких подробиць про те, скільки людей вона опитала і в які дати. Межа похибки також не була вказана.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button