СвітТуреччинa

Ердоган: Туреччина проведе нову операцію в Сирії, якщо терористи не відійдуть від кордонів

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що республіка готова прийняти «законні дії у відповідь» і провести нову операцію в Сирії, якщо терористична загроза з її території буде зберігатися.

«Ми бачимо, що загрози щодо Туреччини вздовж усього сирійського кордону не знижуються. Якщо всі терористи не будуть видавлені за межі лінії кордону, нагадаю, це буде причиною наших законних дій у відповідь», – цитує його ТАСС. Ердоган нагадав, що раніше Туреччина провела кілька військових операцій на території Сирії в рамках боротьби з угрупованнями, які визнає терористичними.

«Ніхто не може заперечувати, що наша наполегливість в Ідлібі, операції “Щит Євфрату“, “Оливкова гілка“, “джерело миру“ забезпечили безпеку. Ми в будь — який момент можемо перейти до конкретних дій», – вказав Ердоган.

Такий коментар він зробив в тому числі і в світлі недавнього інциденту в місті Іскендерун провінції Хатай, що межує з Сирією. 26 жовтня сили безпеки нейтралізували там двох терористів, один з яких підірвав вибуховий пристрій під час втечі. Крім того, турецькі ЗМІ повідомляли про затримання бойовиків, які готували теракти в Анкарі.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button