Туреччинa

У Стамбулі можуть ввести нові обмеження у зв’язку із зростанням випадків COVID-19

Міністр охорони здоров'я Фахреттін Коджа заявив у понеділок, що уряд Туреччини може ввести нові заходи по боротьбі з пандемією в Стамбулі, де в 30 районах число випадків COVID-19 збільшилось майже вдвічі.

Заходи включають зміни в роботі громадського транспорту і віддалену роботу, оскільки в місті з населенням 16 млн осіб в 28 районах зареєстрований стрибок числа тих, що заразилися на 50%, цитує висловлювання міністра Diken.

У Стамбулі, де проживає шоста частина населення країни, зафіксовано 40% з більш ніж 360 тис.випадків захворювання.

У статті наголошується, що в останні тижні в Туреччині спостерігається сплеск хворих, в порівнянні з травневими цифрами, до скасування заходів по боротьбі зі спалахом.

«На жаль, нам не вдавалося підтримувати успіх, досягнутий за досить тривалий період. Те, до чого ми прийшли, спонукає нас бути більш дисциплінованими і суворіше дотримуватися правил», — зазначив міністр після засідання Ради з науки Міністерства охорони здоров’я в Стамбулі.

За словами Коджі, в ході засідання розглядалися обмеження на поїздки на автобусах, метро і трамваях, а також впровадження віддаленої роботи для співробітників, яким не потрібно фізично бути присутнім на роботі.

«Ми сподіваємося, наскільки це можливо, скоротити пересування на громадському транспорті робітників і державних службовців, які складають більшість населення і щодня стикаються з ризиком зараження коронавірусом», — додав високопоставлений представник сектора охорони здоров’я країни.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button