ПолітикаСвітТуреччинa

Європейські політики: образи Ердогана на адресу Макрона «неприйнятні»

Європейські політики розкритикували президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана за його висловлювання про те, що президенту Франції Еммануелю Макрону потрібна «перевірка психічного здоров'я» через його риторику про іслам і мусульман.

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас, прем’єр-міністр Голландії Марк Рютте і прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс назвали заяви Ердогана на адресу Макрона «неприйнятними». Крім того, Маас заявив, що слова турецького лідера стали «новою нижчою точкою» для Анкари.

«Ми також солідарні з Францією, в тому числі щодо особистих нападок президента Ердогана на президента Макрона. Я думаю, що це нова нижча точка, яка абсолютно неприйнятна», — цитує Мааса Duvar.

Міністр закордонних справ Німеччини також зазначив, що німецький уряд солідарний зі своїм європейським сусідом у питаннях, що стосуються «боротьби з ісламістським екстремізмом».

Що стосується Рютте, то він написав у Twitter, що слова Ердогана на адресу президента Еммануеля Макрона «неприйнятні», і Нідерланди твердо дотримуються Франції і колективних цінностей Європейського Союзу.

Прем’єр-міністр Греції Міцотакіс аналогічним чином висловив свою підтримку Макрону, заявивши, що висловлювання Ердогана розпалюють «релігійну ненависть і підривають мирне співіснування».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button