ЕкономікиТуреччинa

«Турецька економіка подолає 2020 рік з мінімальними збитками»

Турецька економіка, демонструючи сильне зростання за останні два квартали, подолає 2020 рік з мінімальним збитком, заявив 26 жовтня міністр промисловості і технологій Туреччини Мустафа Варанк.

Під час зустрічі з представниками бізнесу Варанк підкреслив, що дані по обробній промисловості, а також виробництва та експорту є дуже багатообіцяючими.

Варанк також вказав, що попит на нові інвестиції почав зростати по всій країні, збільшившись в реальному секторі на 30% в річному численні за перші вісім місяців 2020 року, пише Hurriyet.

«Споживання електроенергії в наших організованих промислових зонах неухильно зростає з кожним місяцем», – сказав він, додавши, що показники вересня і жовтня перевищили навіть передпандемічний період.

Він зазначив, що бюджет його Міністерства підскочив на 50% в порівнянні з 2019 роком, що дозволило направити більше ресурсів на стимулювання інвестицій, розвиток малих і середніх підприємств і промислових зон.

Крім того, уряд буде і далі підтримувати інвестиції в дослідження і розробки, уточнив він, зазначивши, що бюджет Ради з науково-технічних досліджень Туреччини (TÜBITAK) також подвоїться в 2021 році.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button