Туреччинa

У Туреччині заявили, що повідомлення Reuters про часткові карантинні заходи-необґрунтовані

У Туреччині заявили, що повідомлення Reuters про плани уряду ввести нові обмеження для стримування поширення COVID-19 є «необґрунтованими».

Раніше агентство повідомило, що уряд розглядає заходи, включаючи введення комендантської години на вихідні після триваючого зростання числа інфекцій.

Однак заступник міністра внутрішніх справ Ісмаїл Чатакли відхилив ці претензії.

«Всі повинні ігнорувати підроблені репортажі, анонімні джерела і маніпулятивні повідомлення», — цитує його Habеr7.

Відзначимо, що в липні Міністерство охорони здоров’я змінило спосіб повідомлення про інфекції COVID-19, виключивши безсимптомні випадки і включивши тільки тих, хто вважався пацієнтами.

Цей крок призвів до звинувачень урядового Міністерства, що прагне приховати справжні масштаби пандемії в Туреччині.

«Схоже, що число хворих приблизно в п’ять разів перевищує число пацієнтів. Якщо ця тенденція буде вищою, то, звичайно, будуть вжиті деякі заходи»,- цитувало Reuters анонімного високопоставленого чиновника охорони здоров’я Туреччини.

Додамо, що турецька Медична асоціація (TTB) неодноразово критикувала вирішення кризи суспільної охорони здоров’я, нещодавно попередивши про масові звільнення медичних працівників, якщо тільки нинішні умови не збережуться.

Але уряд досі виявляв небажання вводити обмеження через і без того вразливу економіку.

Щоденні дані, опубліковані Міністерством охорони здоров’я в середу, показали, що за добу було зареєстровано 2 тис.103 нових випадки захворювання на COVİD-19 і 68 смертей від цієї інфекції.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button