Туреччинa

Смерть журналіста: вони спільно вбили мого батька

Турецький журналіст Мевлют Озташ, захворівший на рак в попередньому ув'язненні, помер у лікарні, де проходив лікування.  Про це повідомила його дочка Бюшра Озташ

«Ми втратили батька. Вони спільно вбили мого тата. Похорони пройдуть сьогодні після предвечірнього намазу в селищі Караджаорен району Чай провінції Афьйонкарахісар» – написала в Твіттер дівчина.

Журналіст Мевлют Озташ був заарештований у лютому 2018 року і поміщений у в’язницю Ушак. Там у чоловіка виявили пахову грижу і провели операцію, не повідомивши сім’ї. У тюремних умовах здоров’я Озташа тільки погіршилося-виникла ниркова недостатність, посилилася астма, гіпертонія. Родичі неодноразово зверталися до відповідних органів з проханням звільнити під домашній арешт хворого журналіста. Однак всі прохання залишилися без відповідей.

За результатами судового розгляду суд засудив журналіста до 9 років і 3 місяців позбавлення волі. Підставою для вироку послужила професійна діяльність чоловіка. Суд визнав роботу Озташа в інформаційному агентстві Cihan і ряд журналістських статей доказом його провини.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button